Добро представяне на Pirelli в „Херес“

Общи 16 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4900 посещения | без коментари

Италианската компания Pirelli предостави 1176 гуми за първия тест на сезон 2012 в „Херес“. В продължение на 4 дни отборите завъртяха 3380 обиколки, или 14 949 км. В сесиите участваха 23 пилота, а най-използваният комплект бе новият медиум твърд P Zero White. С него са изминати 1776 обиколки, а 91 комплекта са останали неизползвани. Екипите са завъртели 1010 тура с новата мека гума P Zero Yellow, от която са останали 57 комплекта, а с най-твърдата P Zero Silver са затворени само 594 обиколки.
Времето в Испания бе студено, но сухо, поради което екипите не успяха да тестват новите интермедии Pirelli Cinturato Green и мокрите Pirelli Cinturato Blue.
„Гумите се представиха точно според очакванията ни за „Херес“. Получихме много позитивна реакция от пилотите и отборите за момента, които казват, че имат повече сцепление в задната част, по-малко отлепващи се частици и по-бързо време за обиколка от миналата година“, коментира Пол Хембъри, шеф на спортното подразделение на Pirelli.
Кими Райконен бе най-бързият пилот на пистата в първия ден и даде време 1:19,670 с гуми P Zero White. Във втория и третия ден челото заеха Mercedes с автомобила си от 2011 г. Михаел Шумахер записа 1:18,561 мин с P Zero Silver, а Нико Розберг 1:17,631 мин с P Zero Yellow. В последния ден най-бърз бе Фернандо Алонсо с 1:18,877 мин, който също бе обут с меките гуми.


 
Ключови думи:   mercedes, p zero, pirelli cinturato, 1776
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте