С Vilner Bullshark за час и половина от София до Бургас

Общи 22 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 9250 посещения | без коментари

Архимагът на българския тунинг, Атанас Вилнер, представи снощи поредното си уникално творение - BMW Bullshark. Доработеният ултралуксозен автомобил бе представен сред стилните облекла от Cacharel, отбелязали стъпването си в България вчера.
Стилната церемония бе водена от актьора Атанас Михайлов. Звярът изгря на сцената в „Реунбоу плаза“ под звуците на „Дуетът на цветята” от операта „Лакме“, за да получи аплодисментите на публиката.
„Това е най-големият ни проект”, казва Наско Вилнер, собственик на дизайнерското ателие Vilner. И с усмивка допълва „Засега”. Това е първата кола, която напуска студиото на Вилнер с изцяло променен интериор и екстериор. „Направихме много скици, преди да започнем. И на финала се спряхме на нещо наистина дръзко. Другото ни смело решение беше да комбинираме синьо с кафяво”, казва още Наско Вилнер.
От оригиналната BMW 6-серия са останали единствено таванът и вратите. Всичко останало е променено. От композитни материали са излети нови калници, брони, прагове, преден и заден капак. Чрез тях се оформя неповторимият силует на Bullshark. Но всичко това се случва бавно и на ръка. Ръчна изработка са и изцяло новите огледала, аеродинамични елементи по праговете и броните, както и спойлерът над задното стъкло. Те са изработени от карбон.
BMW Bullshark на Vilner получава и 19-цолови джанти Z-Performance, като задните са по-широки от предните. „Много искахме да сложим 20-цолови джанти, но все пак Bullshark трябва да може да се движи по пътищата“, споделят от ателието на Вилнер.
Освен дръзките форми на екстериора BMW Bullshark привлича внимание и с няколко сини акцента, които контрастират с тъмния перлен лак. Това са лайстните около стъклата, бъбреците върху предната решетка и кантовете на огледалата. Други са и мигачите, те са комплимент към роудстъра BMW Z4.
Интериорът е решен изцяло в кафяво и бежово, акцентите са сини шевове и сини колани. Тапицерията е изпълнена от телешка кожа, като използваните разновидности са напа и бокс. За да предаде Bullshark усещането, автомобилът получава изцяло нови волан, скоростен лост и седалки. Променени са и шайбите на километража, които също са в кафяво, но получават сини кантове и подсветка с амбиентно осветление.
Изработката отново е изцяло ръчна и се случва в ателието на Vilner. Работи се само с висококачествени материали, а конците са същите, каквито се използват при ушиването на интериора на мултимилионните екзотични автомобили.
За да може впечатляващият дизайн на BMW Bullshark да бъде в хармония с динамичните характеристики, от Vilner правят някои промени. Стартът е даден с нова изпускателна система. Генерацията е доставена от AC Schnitzer, немско тунинг студио, специализирано в работата с BMW автомобили. Новите ауспуси дават около 10% повече мощност на 4,4-литровия V8 бензинов мотор. Който пък получава нов софтуер, за да увеличи мощността му с нови 10%. Така конските сили нарастват от 333 к.с. до около 370. Въртящият момент също е увеличен и от 450 Нм при 3600 об./мин стойността му е повишена на 522 Нм при 3420 об./мин.
Това позволява ускорението от 0 – 100 км./час да става за 5,4 сек, или с 2/10 от секундата по-бързо в сравнение със стандартния автомобил. Максималната скорост е увеличена от 250 км/час до 278. Практически това означава, че собственикът на BMW Bullshark би могъл да стигне от София до Бургас за около час и 20 минути. Стига да нямаше ограничения на скоростта.
Един изключителен автомобил трябва да има и изключително аудио. Момчетата на Наско Вилнер се спират на реномирания доставчик на аудио системи Ground Zero, като инсталират два усилвателя и един бас в багажника. Отпред звукът идва от двулентова система (за високите и средните честоти), като общият брой на говорителите е 11. За да се постигне точно дозиране на звука в купето, подлакътникът на задните седалки е заменен от специална мембранна конструкция, която изпълнява точно тази задача.

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте