Първи впечатления от хибридния Golf

Общи 09 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12280 посещения | без коментари

През 2014 VW ще лансира на пазара не само изцяло електрическия е-Golf, но и версията Plug-in хибрид. Системата на задвижването комбинира електромотор с 54 конски сили и бензинов двигател със 150. Батерията с капацитет 8,8 кВтч е достатъчна за изминаване на 50 километра и се зарежда от контакт (с напрежение 230 волта) за 4 часа. Усещането при шофиране е невероятно: до скорост 130 км/ч се чува само електрическо „жужене“. А когато батерията се изтощи или има нужда от повече мощност, на помощ се включва и 1,4-литровият турбобензинов двигател.
Съгласно разходната норма на ЕС Plug-in Golf-ът се задоволява средно с 1,5 л на 100 км – но във всекидневието тази стойност ще варира в зависимост от изминатите на ток километри. При изминаване на разстояния над 100 км VW-то ще консумира около 4 л. Все още цените на новия модел не са ясни, но ние очакваме в Германия те да започват от около 36 000 евро.
Технически данни на VW Golf Plug-in: хибрид; мощност 204 к.с.; 0-100 км/ч – ок. 7,6 сек; макс.скорост 210 км/ч; разход ок. 1,5 л; СО2 35 г/км; цена: ок. 72 000 лв. (изчислено по предварителни данни за Германия).Агеннция Speed-Press

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

Най-готините Musclecars Най-готините Musclecars
09 октомври 2013
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте