Нов канадски състезател на хоризонта

Общи 25 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10585 посещения | без коментари

Канадската компания Magnum публикува видео на първия си сериен модел, пригоден за движение по обикновените пътища, а не по пистите. Рекламният клип обявява, че световната му премиера ще се състои на 30 октомври.
Magnum Cars съществува от 1968 г. и първоначално прави болиди за Формула 1. Един от тях е управляван от самия Жил Вилньов. По-късно компанията се захваща с производството на авточасти за състезателни коли от различни серии. Сътрудничи на Lotus, Williams, Renault, AGS и Larousse.
Наскоро Magnum Cars реши да навлезе в сегмента на спортните автомобили със собствен модел. Първият, MK5, ще съчетава стила и качеството на луксозните супермодели с характеристиките на състезателните. Ще има сертификат за движение по обикновените пътища, а главната му цел ще бъдат пистите, но за удоволствие на собственика му. Най-общо казано, новакът ще е първият канадски пистов автомобил, представен на световния пазар.
В страната има вече един супермодел в лицето на дебютиралия през 2007 г. на салона в Монреал Locus Plethore. Той е разработен от фирмата HHT Automobile. Топверсията му беше обзаведена с двигател с макс. мощност 1300 к.с., а макс. й скорост – 430 км/ч. Така и не се стигна до серийното му производство.Видео

 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте