Концептуален Tourneo дебютира в Женева

Общи 23 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6390 посещения | без коментари

Динамичният нов концептуален автомобил Ford Tourneo ще направи световния си дебют на Автомобилното изложение в Женева в началото на март.
Той демонстрира множество вълнуващи нови черти, които му придават прилекателността на лек автомобил. Това включва изцяло нов дизайн на интериора с кокпит, ориентиран към шофьора и луксозно, напълно тапицирано купе, в което акустиката и висококачествените материали са като в модерен премиум автомобил с много места.
Концепцията показва още редица иновации, включително задни седалки с възможност за множество настройки и демонтаж, SYNC с гласово управление, система за свързване в колата и последните ECOnetic технологии на Ford за ниски СО2 емисии.
С напредничавата си аеродинамична външност концептуалният автомобил обединява типичните динамични черти на кинетичния дизайн при леките автомобили Ford. При Tourneo той се изрязава в смелата трапецовидна предна решетка, силната и мускулеста странична линия, издадените арки на колелата и отличителното повдигане на стъклата при С-колоната.
Концептуалният автомобил е допълнително подобрен чрез множество стилни детайли – от хромираната предна решетка и предните LED светлини до динамичните 18-инчови алуминиеви джанти. Интериорът също следва каноните на кинетичния дизайн на последните модели на Ford.
Задните седалки са с напълно нов дизайн, който позволява лесното им сгъване в няколко конфигурации или демонтажа им. Усещането за лукс и простор е допълнително подобрено чрез двуцветната гама, включваща ръчно ушити кожени седалки с атрактивни текстилни апликации.
Сред интелигентните нови технологии в концептуалния автомобил са и модерна система за безопасност, включваща предни – за водача и пътника до него – и странични въздушни възглавници и въздушни завеси, камера за задно виждане, интегрирана в огледалото за задно виждане.
Концептуалният автомобил е задвижван от усъвършенствания 2,2-литров дизелов Duratorq TDCi двигател на Ford със 155 к.с.
Tourneo обозначава новата гама на Ford за пътническите и товарни ванове до един тон, които ще бъдат представени в Европа и на други глобални пазари, но няма да се продават в Северна Америка. Тя ще се задвижва от усъвършенстваната версия на 2,2-литровия дизелов Duratorq TDCi двигател със стандартната автоматична start-stop система. Ще се предлагат три версии на мощност: 100 к.с., 125 к.с. и 155 к.с. Всички варианти са съчетани с 6-степенна механична предавателна кутия и предно предаване.
Моделната гама ще включва широк избор от модификации на каросерията и два вида междуосие (къса и дълга база), осигурявайки при необходимост възможност за товарене на повече багаж или стоки.
Ford ще представи по-големи и по-високи версии на Transit с повече полезен товар по-късно тази година. Тези модели ще се предлагат глобално, включително и в Северна Америка и ще включват и задно предаване.








 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте