Елвис Георгиев с Infiniti M35h спечели първото „Еко рали“ у нас в клас VII

Общи 26 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5635 посещения | без коментари

Екипажът Елвис Георгиев/Елена Писарска се нареди на първо място в клас „хибриди“ на първото по рода си „Еко рали“ в България. Тимът, който дебютира в подобен тип надпревара, демонстрира прекрасни възможности да следва зададеното време, и в първия ден даде най-добър резултат в общото подреждане. За съжаление организаторът взе решението да отмени началната отсечка, в която нашият състезател имаше голям аванс пред опитните италианци Масимо Ливерани (световен шампион за 2011-2012) и Гуидо Гуерини, състезаващи се с автомобили на алтернативно гориво. В крайното класиране за своя клас Георгиев победи шампиона за 2009 Реймон Дюран (Франция) с Opel Ampera, както и Грегор Здовц (Словения) с Toyota Prius. Постижението заслужава уважение не само защото е постигнато при първото му участие, но и защото той и навигаторката му са имали много по-бедно състезателно оборудване от опитните си опоненти. По време на „зелената“ надпревара Infiniti-то на Георгиев е консумирало между 5,1 и 5,5 литра бензин на 100 км – прекрасен резултат за мощност 364 к.с и тегло 1900 кг.

В еко ралито, кръг от световния шампионат на ФИА за автомобили с алтернативни горива, целта е участниците да изминат определен маршрут за зададено време и да поддържат постоянна средна скорост. При пристигане на финала на съответния етап за всяка секунда по-рано или по-късно се трупат наказателни точки.

 
Ключови думи:   ampera, opel, prius, toyota, toyota prius, Автомобили
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте