Volvo изпрати традиционните батерии в миналото

Общи 18 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10345 посещения | без коментари

Volvo Car Group изпраща традиционните акумулатори в миналото и предлага ново олекотено от гледна точка на масата решение, което освен всичко останало пести и пространство.
В основата на всичко са въглеродни влакна и батерии с наноструктура. Откритието е част от европейски развоен проект, в който участват девет страни. Неговата цел е да се осигури намаляване на масата, размера и цената на хибридните автомобили и електрическите модели. Работата по проекта започна преди три години и половина и панелите в експерименталния Volvo S80, който ви показваме на снимката, са първите реални резултати от него.
Решението е в комбинацията от въглеродни влакна и полиестерна смола, от които се създава наноматериал и структурни суперкондензатори. Подсилената конструкция тип „сандвич“ е оформена така, че да пасне на панелите на вратите, на капака на багажника или на волана. Слоят от карбон е оформен и изпечен в пещ, за да се втвърди, а суперкондензаторите се вграждат между пластовете на частите. После материалът може да бъде използван около каросерията на мястото на липсващите компоненти и там да съхранява и зарежда енергия. Последното ще става от натрупването и регенерирането й при спиране.
Иновативната комбинация от материали не само че се зарежда по-бързо от конвенционалните батерии, но е и по-здрав и гъвкав.
Тази технология икономисва масата на акумулаторите наполовина и доставя енергия за 12-волтовата система на автомобила. Като цяло с нея автомобилите олекват с приблизително 15%, а всички знаем какво значи това – по-икономично, по-екологично и по-бързо.

 
Ключови думи:   volvo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте