Devel Sixteen - наистина ли е с 5000 к.с.?

Общи 08 ноември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 12475 посещения | без коментари

Странно изглеждащ автомобил с още по-спорни технически характеристики разбуни духовете по време на салона в Дубай. Ето защо - 5000 к.с. мощност, 5700 Нм и 560 км/ч максимална скорост са характеристики по-скоро за самолет, отколкото за автомобил. А ускорение от 0 до 100 км/ч е постижимо само за много професионални драгстери с реактивни мотори. Тук обаче Devel твърди, че моделът Sixteen е с 16-цилиндров двигател с вътрешно горене. "Моторът е 7,4-литров и се произвежда в САЩ специално за мен. Аз го зададох като идея и ми го направиха. Не мога обаче да кажа кой е производителят, патентът за проекта е мой. Идеята ни се роди през 2003 г. и използваме дизайнерски заемки от изтребител F-16. Цената е около 1 млн. евро и планирам производство на 6 коли годишно. До момента съм продал три", коментира пред Auto Bild България Маджид ал Атар, президент на компанията.

Шефът на бутиковия производител от Дубай не е склонен да нарече изложения автомобил шоукола, макар шасито на не е карбоново, джантите да са със странна форма, сякаш излезли от квартален гараж, ауспусите декоративни, както и дифузьорът, а измервателните уреди да приличат на детска играчка. „Мога да изляза с тази кола на улицата в момента. Тя разполага с двигател с 5000 к.с. Наистина. Производствената версия обаче ще бъде по-къса, но ще изглежда точно по същия начин. Три дни преди салона исках да се откажа, защото не бяхме стигнали до никъде, но ми казаха, че няма да е добра реклама за Дубай. Хората очакваха от нас колата. И успяхме. Предполагам, ще получим подкрепа от правителството, защото представяме Дубай. Синът на шейха бе тук и влезе в колата, остана много доволен“, поясни Ал Атар.

Създателите дори твърдят, че мощността може да бъде повече от 5000 к.с. и ако някой пожелае, могат да я повишат. В колата ще има бутон, вероятно подобно на бууста от McLaren P1, с който от 850 к.с. мощността се вдига на 5000, но от компанията отказват да пояснят как се случва това технически. Издават единствено, че ще има 4 турбини без подробности за тях. В брошурата е записано, че предавателната кутия е 4-степенна механична, а спирачките са Brembo.

Естествено има и вътрешна битка между Devel и W Motors, които показаха в Дубай модела Lykan. Според тях никой няма да си купи кола на цена 3 млн. евро с подобни показатели.





 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте