9-степенен автоматик за Е-класата

Общи 25 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5305 посещения | без коментари

Преди време ZF обяви, че ще има 9-степенен автоматик за Range Rover Evoque, както и за някои модели на Chrysler, Ford и General Motors. Очаква се дори появата и на 10-степенна предавателна кутия.
Ето че европейският Mercedes-Benz E-класа вече се предлага с 9-степенна автоматична трансмисия. От компанията обещават, че тя ще е достъпна за повечето модели от германската марка през следващите години. В момента 9G-TRONIC може да бъде поръчвана изключително с версията E350 BlueTEC. Според Mercedes тя може да се съчетава с модели със задно и 4х4 предаване, както и с хибриди и плъгинхибриди.
По-високият брой предавки и широкият диапазон на предавателни числа подобряват икономията на гориво. Това се постига от понижените обороти. Да речем 3,0-литровият турбодизел E350 BlueTEC развива мощност 248 к.с. при скорост 120 км/ч на девета предавка и 1350 об/мин. Трансмисията се отразява благотворно и на ускоряването от 0 до 100 км/ч, което става вече само за 6,6 сек.
Новата предавателна кутия разполага и с ръчен режим с възможност за прескачане на няколко предавки при ускоряване или намаляване. Сред останалите й предимства се нарежда и ниската й конструктивна маса. Освен това тя заема по-малко място от 7-степенната. При 9-степенната трансмисия инженерите са използвали колкото е възможно по-малко планетарни предавки.

 
Ключови думи:   bluetec, chrysler, ford, general motors, mercedes benz, range rover
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте