Pirelli се завръща във WRC

Общи 16 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7090 посещения | без коментари

Италианската компания Pirelli се завръща в световния рали шампионат, където доставяше ексклузивно гуми от 2008 до 2010 г. От 2014 г. Pirelli ще участва във WRC заедно с Michelin, Hankook и DMACK. Компанията има 180 победи от създаването на шампионата през 1973 г. "Благодарим на FIA, че прие кандидатурата ни да се завърнем в спорта, който чувстваме като наш дом. Взехме решението в резултат на молба от нашите клиенти, след като правилата в световния и европейския шампионат стават все по-близки.

За момента нямаме споразумение с нито един производител, така че не очакваме да се борим за победи в генералното класиране, а да осигурим възможно най-доброто обслужване на клиентите си", коментира Пол Хембъри, шеф на моторните спортове в Pirelli. Първият кръг от сезон 2014 във WRC е от 14 до 19 януари - рали "Монте Карло". В същото време компанията продължава участието си и във Формула 1. Pirelli все не е обявена като официален доставчик за 2014 г., но Хембъри коментира, че до края на годината иска да организира още поне един или два теста с някой от отборите в рамките на 1000 км, което означава, че ще остане във Формула 1 поне през 2014 г. През май доставчикът направи частен тест с Mercedes, но пропуски в организацията му и липса на прозрачност доведоха до свикване на международния трибунал на FIA и наказание за отбора да не участва на тестовете за млади пилоти в "Силвърстоун".

Желанието на Pirelli е да произведе по-широки задни гуми за болидите през 2014 г., които ще използват нови V6 турбодвигатели. Според правилата доставчикът трябва да осигури спецификациите на новите гуми за следващия сезон до 1 септември. Хембъри обаче загатва, че срокът е удължен до 1 октомври.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   hankook, michelin, pirelli, wrc, Спорт
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте