MINI Clubman Concept – нов клас по отношение на пространството, функцията и уверената елегантност

Общи 26 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 6145 посещения | без коментари

С MINI Clubman Concept на автомобилното изложение в Женева 2014 MINI представя новите амбиции на марката към още по-висок автомобилен клас. По-дълга с 26 см и близо 17 см по-широка от актуалния MINI Clubman, концепцията излъчва зрялост, увереност и елегантност. Въпреки по-големите си размери концепцията още на пръв поглед се разпознава като типично MINI. Издължената линия на покрива подчертава значително по-просторния интериор на автомобила. В същото време тя придава на силуета индивидуална елегантност, която допълнително се подчертава от големите повърхности. Силният, топъл цвят „Berry Red“ позволява страничните повърхности и форми да изпъкнат оптимално. Покривът в цвят „Blade“ – метално сиво – е в елегантен контраст с топлия червен цвят на каросерията. Класическите дизайнерски икони на MINI, като шестоъгълната радиаторна решетка, Side Scuttle, Black Band и характерните светлини, са оформени прецизно и висококачествено. Всички въздухозаборници и въздуховоди са интегрирани в геометрията и са оформени елегантно. Ясно дефинираните арки на калниците и спойлерът на покрива подчертават динамичното излъчване и цялостното спортно впечатление.
Най-изразителният елемент в интериора на MINI Clubman Concept е тапицираното с кожа арматурно табло. Индиректното задно осветяване на фугата придава много изискана атмосфера на пространството около водача и пътника до него. Правите дюзи на вентилацията са оградени с патинирани посребрени пластини. Между дюзите е разположена осветена повърхност в Black Chrome, на която се изобразяват допълнителни информации за водача и пътника до него. Интерпретираната по нов начин странична елипса преминава с динамична извивка през двете врати и създава оптична връзка между предната и задната част на интериора. Подлакътниците от синя кожа Nubuk сякаш се реят във вратите, а зад тях са разположени практични поставки. Индиректното задно осветяване на декоративните повърхности на вратите подчертава модерната и приканваща атмосфера. В задната част функционалната концепция за оползотворяване на пространството се допълва от големите възможности за съхранение в Splitdoors, както и двойното дъно на багажника. В зависимост от избраното съдържание или ситуацията на пътя, се променя и изображението върху информационната повърхност на средната конзола (160 мм x 150 мм). На трите „интелигентни” бутона се възлагат важни функции. Те могат да бъдат програмирани свободно и според предпочитанията да им бъдат поверени определени функции. По този начин MINI Clubman Concept последователно доразвива типичните за MINI класически уреди за управление, познати от повече от 55 години.

 
Ключови думи:   Mini
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте