Mercedes-Benz показа официално S-Class Coupe

Общи 11 февруари 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10940 посещения | без коментари

Ден след изтичането на първата официална снимка, Mercedes-Benz пусна пълна информация за S-Class Coupe. Наследникът на CL ще дебютира в Женева след месец. Двувратото купе е с колесна база 2945 мм и дължина 5027 мм. Широчината е 1899 мм, а височината 1411 мм. Изборът на джанти за момента е от 18 до 20 инча.

Новост е екипирането на предните стъкла с 47 кристала Swarovski - определено екстра, създадена за арабския свят, която ще се приеме с радост и от родните автохайдуци. Салонът е със сходни елементи с S-Class, но няма аналогов часовник, а воланът е по-спортен. Като опция се предлага цветен LED head-up дисплей. S 500 Coupe е екипиран с V8 4,7-литров двигател с 455 к.с. и максимален въртящ момент 700 Нм, а S63 AMG Coupe разполага с V8 5,5 туинтурбо с 593 к.с. и 900 Нм.

В S-Class Coupe дебютира еволюция на системата MAGIC BODY CONTROL, която според Mercedes имитира лягането на мотоциклетиста в завоя. Функцията се активира в един от трите режима от 30 до 180 км/ч и намалява страничното натоварване, което изпитват пътниците. Технологията действа със стерео камера на предното стъкло и въздушното окачване, което регулира твърдостта на всеки един от 4-те амортисьора индивидуално. Шасито може да се наклони от окачването с 2,5 градуса. Автомобилът ще бъде на пазара от втората половина на годината.

Агенция: Speed-Press

 
Ключови думи:   Mercedes-Benz
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте