Италиански конкурент на Twizy

Общи 26 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7990 посещения | без коментари

Той удивително много прилича на Renault Twizy, но е друга „бира“. Електрическият градски проект Biro e лично персонално превозно средство за удобно придвижване в града. Отгоре на всичкото батериите му са по-компактни и от ръчен багаж за летище и са качени на малки колелца, така че като паркирате колата си, ги сваляте и ги качвате в офиса, където да ги включите в контакта, за да се зареждат до свършването на работния ден. Въпреки че изглежда толкова малко, това МПС е двуместно, при това за разлика от Twizy при него пътникът и шофьорът пътуват редом един до друг, а не един зад друг.
Двигателите са два 100-процентово електрически, безчеткови, монтирани в двете задни колела. Трансмисия няма, което намалява масата, а и разходите по поддръжка. Има си и лост „Boost“, за допълнително ускорение при потегляне или при тръгване под наклон.
Birо Personal Electric Vehicle е с четири дискови спирачки, а тръбната му рама е изработена от 3-милиметрова стомана. Страничните врати (между другото направени от поликарбонат), подглавниците и подлакътниците от двете страни осигуряват комфорт в малката кабина. Самата тя е със 100-процентова прозрачност и осигурява 345-градусов обзор. Покривът и задното стъкло се отварят, а вратите се демонтират, ако искате да се възползвате от „безплатния“ климатик при хубаво време. Каросерията се предлага в пет основни цвята, като допълнително като опция можем да избираме между още седем специални.
Зад този проект стои италианското дизайнерско студио Estrima (http://www.estrima.com/en/).Aгенция Speed-PressВидео

 
Ключови думи:   biro, electric vehicle, renault
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте